UFS 3.0 nedir nasıl çalışır

UFS 3.0 nedir nasıl çalışır 1

UFS (Evrensel Flaş Depolama ), dijital kameralar, cep telefonları ve diğer tüketici elektronik cihazları için ortak bir flaş depolama özelliğidir.

Akıllı cihazlar, hızları ve performansları bakımından depolama seçenekleri açısından uzun bir yol kat etti. Genellikle, akıllı telefon ve tabletler bilgi depolamak için eMMC’leri kullanıyor. 
 
Ancak yakın zamanda Samsung, OnePlus veya Sony‘den bir amiral gemisi cihazı satın aldıysanız, UFS depolama terimi ile karşılaşmış olmalısınız. 
 
UFS, depolama standartlarının geleceği olarak markalandı ve son zamanlarda en son sürümünün haberleri olan UFS 3.0, geliştirilmekte olan turları yapıyor. Fakat UFS 3.0 tam olarak nedir ve nasıl çalışır? 
 
Bu tür soruların cevapların bulmak istiyorsanız, okumaya devam edin, UFS 3.0‘ın masaya getirdiği tüm değişiklikleri tartıştık. Ancak buna başlamadan önce, tam olarak UFS’nin ne olduğunu tartışalım.

UFS Nedir?

UFS 3.0 Nedir
UFS 3.0 Nedir
 
UFS‘nin arkasındaki ana fikir , flash bellek depolamasına daha yüksek veri aktarım hızı ve arttırılmış güvenilirlik sağlamaktır. UFS standardı, JEDEC Katı Hal Teknolojisi Birliği tarafından geliştirilmiştir
 
UFS‘nin çalışma şekli, PC’lerde kullanılan SATA arabiriminin yüksek performans avantajlarını, eMMC‘nin flaş optimizasyonlu düşük güç tüketimi ile birleştirmesidir. Ayrıca, eMMC ve ePOP gibi daha önceki depolama standartlarının aksine, UFS, SCSI mimari modeline dayanır ve işletim sisteminin depoya birden fazla okuma ve yazma isteği göndermesine izin veren SCSI Etiketli Komut Kuyruğu’nu destekler .
 
UFS , tüketicilere daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için en yüksek performans seviyesini kalite ile birleştirerek çalışır . Yeni nesil flash depolama, hızlı önyükleme, hızlı dosya aktarımı ve çok daha hızlı veri kopyalama ile sonuçlanan daha hızlı bir veri girişi / çıkışı tepkisi sunar. Tekniklere girmek istemeyen normal bir kullanıcı için, UFS , yüksek kaliteli videolar izlemenize, yüksek bant genişlikli oyunlar oynamanın yanı sıra arka planda birden fazla işlemi çalıştırırken, işlevsellikte kesinti olmadan, kesintisiz çoklu görev vaat ediyor .

UFS’nin Gelişimi

UFS Standardı 2011’de tekrar tanıtılsa da, UFS kartları yalnızca 2016 yılında, Samsung ilk UFS kartlarını 32, 64, 128 ve 256 GB depolama kapasitelerinde UFS 1.0 Kart Uzatma Standardı’na dayanarak piyasaya sunmaya başladı.
 
O zamandan beri, gittikçe daha fazla şirket UFS Kartlarını ve depolama seçeneklerini kullanıma sunmaya başladı. UFS versiyonlarına gelince, 2013 yılında UFS 2.0’a ve 2016’da UFS 2.1’e yükseltilmiştir. Son high-end telefonlar UFS 2.1 kullanıyor.

UFS 3.0’daki Yenilikler

UFS dünyasında bir sonraki standart UFS 3.0. Sürüm 3.0, istif katmanını 48’den 64’e çıkartarak v2.1’i iyileştirmeyi hedefliyor . Ek olarak, güç tüketimini 3,3V’den 2,8V’ye düşüren 3 bitlik bir V-NAND flash bellek yongası olacaktır.
Paylaş:
Ayrıca bkz :  Siyam Kedileri Hakkında Her Şey