İçindekiler
- En iyi şifre saklama uygulamaları
- Ücretsiz şifre saklama programları
- KeePass – Şifreniz Güvenli
- KeePass’ın Özel Özellikleri
- LastPass – Hayatını basitleştir
- LastPass’ın Özellikleri
- Symantec Norton Identity Safe
- Enpass – Şifreleri hatırlamak için doğmadınız
- Şifre Parolası Yöneticisinin Özel Özellikleri
- Şifre Yöneticileri
- Peki Google Chrome Şifre Kaydedicisi
- Şifre saklama İhtiyacım var mı ?
En iyi şifre saklama uygulamaları
Ücretsiz şifre saklama programları
KeePass – Şifreniz Güvenli
Temel olarak, KeePass bilinen bir Windows masaüstü şifre yöneticisidir ancak macOS ve Linux gibi işletim sistemlerinde de kullanılabiliyor. KeePass, ilk olarak 2004 yılında geliştirilen ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım olduğu için resmi olmayan bağlantı noktaları bulunmaktadır. KeePass, kullanıcı cihazındaki kullanıcı isimlerini ve şifrelerini, şifreli bir dosyada saklar. Şifre yöneticisi, XML, CSV, HTML, vs. dosyaları biçimindeki kimlik bilgilerinin alınmasını ve verilmesini destekler. Özelliklerin dışında, KeePass’ın tamamen ücretsiz bir şifre saklama olması, onu 2019’un en iyi ücretsiz şifre yöneticisi yazılımı listesine dahil etmemizi sağlamıştır.
KeePass’ın Özel Özellikleri
- Kurulum gerekmez
- Anahtar dosya ve ana şifre kombinasyonu
- Şifre grupları oluşturma seçeneği
- İşlevselliklerini genişletmek için eklentiler
LastPass – Hayatını basitleştir
LastPass, Windows işletim sistemi için en iyi parola yöneticisi uygulamalarından biri olarak bilinen bir isimdir. Bulut sunucularında parola detaylarını depolayan platformlar arası destek sunar. LastPass ayrıca, bilgisayarınızda yüklü olan diğer web browserınızdan veya başka bir şifre yöneticisinden geçiş yapmanız durumunda veri aktarabilir. LastPass’ı Windows ve diğer platformlar için en iyi ücretsiz şifre yöneticisi yazılımı için sıraya sokan şey, dijital dünyada neredeyse on yıl bir geçmişe sahip olmasıdır. . LastPass eklentisi , Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Apple Safari, Opera vb. Dahil çeşitli web tarayıcıları için kullanılabilir. Ayrıca, kullanıcılar, hesaplarını tarayıcıların dışında yönetmek için LastPass Windows uygulamasını Microsoft Mağazasından indirebilir.
LastPass’ın Özellikleri
- Otomatik şifre yakalama
- Otomatik form doldurma
- İki faktörlü kimlik doğrulama
- Banka hesap numaralarını
Symantec Norton Identity Safe
Norton Identify Safe, basit olarak bir parola yöneticisi uygulamasının tüm kalitesine sahiptir. Ancak Norton Identity Safe’i bedava bir parola yöneticisi yapan şey, bu parola yöneticisi aracının ücretli bir sürümünün bulunmamasıdır. Yani, belli bir zamandan sonra ücretli olma gibi olasılığı yok Ücretsiz şifre yöneticisi yazılımı, bir şifre üreticisi aracıyla kullanıcılara yardımcı olur, ancak ayrı olarak da kullanılabilir. Bazı kullanıcılar, diğer parola yöneticilerinin öncülük ettiği zamanında özellik güncellemesi olmadığı için bunu kullanmaktan vazgeçebilir. Norton Identity Safe, giriş kimlik bilgilerinin içe / dışa aktarılmasını destekler, ancak diğer şifre yöneticisi uygulamalarından içe aktarma .csv dosya biçimiyle kısıtlıdır. Özet olarak, Norton Identity Safe, masaüstü, akıllı telefon ve web tarayıcısı arasında senkronizasyon ile kullanımı kolay bir şifre saklama yazılımı sunar. Norton Identity Safe’in Özel Özellikleri
- Karmaşık şifre üreticisi
- Kötü niyetli web sayfaları hakkında uyarmak için güvenli Web özelliği
- Otomatik şifre değiştirici
Enpass – Şifreleri hatırlamak için doğmadınız
Bu şifre yöneticisinin sloganını çok seviorum 🙂 En iyi ücretsiz şifre yöneticisi araçları listemizdeki adı Enpass Password Manager’dır. Bu yazılım aynı zamanda Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Chrome OS vb. Enpass’ın ücretsiz sürümü, kullanıcılarına bulut yedekleme, parmak izi desteği, aile desteği, şifre üreticisi, AES-256 bit şifreleme, web formu otomatik doldurma, veri alma vb.
Şifre Parolası Yöneticisinin Özel Özellikleri
- Zaman tabanlı bir kerelik şifreler
- SQLCipher 256-bit AES şifreleme motoru kullanır
- Parolalar Enpass sunucularında saklanmaz
- Kişisel, iş ve aile parolalarını saklamak için parola kasalarının ayrıştırılması
Şifre Yöneticileri
Şifre yöneticilerinden sadece 4 tanesini sizlerle paylaştık. Bu programların kendi aralarında avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Avantajı bir tanesini kullanarak tüm şifreleri yönetmek, dezavantajı ise bu hesapları kapatırken tüm bilgilerinizi bu yöneticilerden silmenizdir.
Peki Google Chrome Şifre Kaydedicisi
Google chrome hesaplarınıza giriş yaparken size otomatik doldurma seçeneğini her daim sorar. Google Smart Lock tarafından şifrelerinizi kayıt edeyim mi diye pencereler açılır.Bunun arkasında Google olunca insan biraz güvende hissediyor kendisini. Gel gelelim Chrome ayarlarından parolaları yönet seçeneği tüm şifrelerinizi gösterebilir. Bunun için bilgisayar açılış şifresi veya PİN kodunu sorar. Böyle durumlarda kişisel olarak bilgisayar kulllanıyor ve arkadaşlarınız ile paylaşmıyorsanız sorun yok.
Şifre saklama İhtiyacım var mı ?
Bu size ve keskin hafızanıza kalmış bir durumdur. Ben iyi bir hafızaya sahibim, tüm şifrelerimizi eksiksiz hatırlarım diyorsanız bu tür programları kullanmanız önemli değil. Tam tersi bir durum söz konusu ise böyle programlar kullanmak sizin yararınıza olacaktır.