Şehir merkezleri, ekonomik fırsatlar, modern altyapı, yaşam strandartları ve diğer olanaklardan yararlanmak için insanların bu şehirlere yerleştiği, nüfus sayılarında ve ticaret kollarında ciddi artış gözlemlenmiştir. Şehirlerin yüzölçümleri ve nüfus sayılarının büyük olması bu şehirleri cazibe haline getiriyor. Özellikle Asya kıtası şehirleri bu konuda ön plana çıkıyor. Şangay, Pekin, Dakka, Tokyo, Delhi, Mumbai, Karaçi ve Guangzhou gibi şehirler kıtada bulunuyor.
İçindekiler
Dünyanın en kalabalık şehirleri
10.) Mumbai – 18,41

Mumbai, Hindistan Yarımadası’nın batı kıyısında yer almaktadır ve yaklaşık 18,41 milyon nüfusa sahiptir. Şehir, 17. yüzyılda İngilizler tarafından kurulan bir kale etrafında gelişiyor. Şehirde doğal liman olması şehrin büyümesini kolaylaştırdı ve 18. yüzyılda Mumbai, gelişen bir imalat sektörüne ev sahipliği yaptı. Mumbai bir sanat merkezi olarak Bollywood endüstrisinin yanı sıra Marathi sinema endüstrisine de ev sahipliği yapıyor.
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 18,41 milyon
9.) Tainjin

Tianjin, Çin’in kuzey kıyı bölgesinde bulunuyor ve 12,81 milyondan fazla nüfusu var. Tianjin, Sui Hanedanlığı döneminde Büyük Kanal açıldıktan sonra bir ticaret merkezi olarak gelişti
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 12.281 milyon
8.) Manila

Manila şehri, ilk olarak 1571 yılında İspanyollar tarafından kuruldu. Bu nedenle, şehir, yüzlerce yıl öncesine dayanan birçok tarihi mekana ve eşsiz bir mimari stil karışımına ev sahipliği yapar. Şehrin tasarımı, 1905 yılında Amerikalı mimar ve şehir plancısı Daniel Burnham tarafından dikkatlice planlandı.
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 12.877 milyon
7.) Moskova

Moskova, Rusya’nın başkenti dışında bir o kadar en kalabalık şehridir Rusya’nın merkezindeki Moskova Nehri’nin kıyısında yer alan şehir, dünyanın en kuzeyindeki mega şehirdir.
Yüzölçümü : 2.511 km²
Nüfus : 13.197 milyon
6.) Tokyo

Tokyo, Japonya’yı meydana getiren dört adadan en büyüğü olan doğu kıyısındaki Honshu kıyısında yer almaktadır . Şehir, başkent olmakla beraber 47 şehirden biridir.
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 13.617 milyon
5.)Dakka

Dakka, Bangladeş’in başkentidir. Dakka bir mega şehirdir ve Güney Asya’daki en büyük şehirlerden biridir.
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 14,543 milyon
4.) İstanbul

İstanbul, Türkiye’de yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir.
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 15,07 milyon
3.)Karachi

Karaçi, Pakistan’da Sind Eyaleti’nin yönetim merkezi olan şehir. 2010 yılında 18 milyona ulaşan nüfusuyla ülkenin en büyük, dünyanın ise 11. büyük kentidir. Ülkenin sanayi ve ticaret merkezi olan kent, ülkenin güneyinde, Hint Okyanusu kıyısında kurulmuştur.
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 18 milyon
2.) Beijing ( Pekin)

Pekin veya Peking, Türkiye Türkçesinde yazılmış Çin devlet kaynaklarında Çince isim Beijing kullanılır, Çin’in başkenti ve Şanghay’dan sonra ülkenin ikinci büyük metropol alanıdır.
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 18,590 milyon
1.)Shanghai (Şangay)

Şanghay, Çin’in en büyük kentidir. Eyalet düzeyi şehir yapısına sahip şehir ülkenin doğu sahilinde Yangtze Nehri deltasında kurulmuştur. Oldukça kalabalık olan bu kent, ayrıca Çin’in en önemli liman kentidir.
Yüzölçümü : km²
Nüfus : 26 milyon