Blogger nedir? vLogger nedir? Farkları nedir

Blogger nedir? vLogger nedir? Farkları nedir 1
Blogger ve vLogger ikisinin temel mantığı içerik üretmesidir. Peki içerik üretiyorlarsa neden farklı isimlerle tanımlanmışlardır. Blogger, kişisel veya kurumsal olarak blog yazılarının yazıldığı platform anlamına gelir. Genellikle metinsel ve fotoğraflarla donatılarak meydana getirilir.
 

Blogger nedir

1997 yılında weblog kelimesinden türetilmiştir. Sonraki zamanlarda “blog” terimi olarak kabul gördü ve popüler hale geldi. O zaman şimdi ki gibi Twitter, Facebook, İnstagram gibi sosyal medya olayları yoktu.Birçok kişi blog sayfalarını açtı ve blogger ( blogcu) kavramı ortaya çıkmışoldu. İlerleyen zamanlarda Blogger servisi oluşturuldu ve Google bu servisi satın aldı. Son yıllarda sosyal medya sitelerinde çeşitlilik kazanmasıyla beraber bu alanda popülerlik başka alanlara kaymış bulunuyor.
vLogger kimdir
vLogger

Blogger vLogger farkı

 
vLogger, başındaki v harfi video anlamına gelmektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi Blogger kısmının video hali diyebiliriz. vLogger dediğimiz, günlük olarak yapılan işler, haberler, tanıtımlar,seyahatler, tatiller gibi konularda yapılan video üretim işlerinin tümüne denir. vLogger günlük,haftalık ve aylık olabilir. Daha fazla uzun süreli vLoggerlar pek tercih edilmez. Youtube gibi devasa bir video arşivi, vLogg erların burada kendilerine iş imkanı bulmalarını ve kazanç kapısı haline gelmesini sağladı. Bilirsiniz ki Google gibi bir devden sonra gelen Youtube bu konuda ne kadar ciddi bir kitleye hitap ettiğini tahmin ediyorsunuz.
Son yıllarda vLogger sayılarında artış, Youtube kanadında ciddi anlamda bir rekabet ortamı yaratmıştır. İnsanlar çektikleri videolarla milyonları hatta milyarları bulan görüntüleme sayıları ve abonelerle büyük bir kitleye hitap etmektedirler. Bu kişiler sıradan insanlar ve ünlü kişiler olabilir. Bunun bir sınırlaması yok, yeter ki sizlerin hitap ettiğiniz bir kitleniz ve kendinizce ürettiğiniz özgün içerikli videolarınız
olsun. Metin yazarlığından ziyade, görsel efekt ve görüntünün akışı ile insanları günlük hayatın içerisine sokmak önemlidir. İşte bu konuda Vloggerlar bu konuda ciddi yatırımlar yapmaktadır.
 
Kendi imkanlarıyla bilgisayar ortamında çektikleri videoları kesme, biçme ve düzenleme gibi işlemleri yapmak ve sonra onları yayına sokmak zahmetli bir iştir. Bir Blogger bir metni kolaylık düzenleyip tekrar yayına alabiliyor ama vLogger bu konuda biraz zorlanıyor olabilir. Bir videonun düzenlenmesi ve özel efektler eklenip tekrar yayına alması bloggera göre biraz daha zorlayıcıdır. Her ikisinin avantaj ve dezavantajları vardır.Ama şunu biliyoruz ki Youtube gün çektikçe daha fazla vLogger yetiştirmeye ve bu konuda merak uyandırmaya devam ediyor edecektir. Bu
kadar ciddi bir Pazar ve insanların merak konusu olduğu sürece bu sektör geri
kalmaz.
vlogger-blogger-para-kazanamak
Vlogger ve Blogger Kazanç
Kazanç konusuna gelince, bloggerlar kendi blog sitelerine Google Adsense veya farklı reklam firmalarından aldıkları reklamlar gelir elde ederken. Bu gelirde iyi bir gösterim sayısı ve tıklanma olayına bağlı. Vloggerlar ise bir ürün tanıtımı, gene Google Ads reklamları ile gelir elde ediyorlar.
 vLogger Ekipmanları nelerdir
vLogger Ekipmanları
 
 
Blogger olmak kendi kişisel olarak oluşturduğunuz bir web sayfanız veya ücretsiz hizmet veren blog sitelerinden oluşturabilirsiniz. vLogger ise bir video kanalı ( Youtube gibi) sitelerde kendinize veya markanıza göre bir kanal ismi seçip açtıktan sonra vLogger ekipmanları ile video içeriği üretebilirsiniz. Blogger yazarlığı bir bilgisayar ve klavyeye bakarken vLogger ise bu konuda iyi ekipmanlara ihtiyaç duyar. Çekeceğiniz görüntü kalitesi ne kadar iyi ve ses ne kadar etkileyici olursa insanların merak ve kanalınızı takip etmesi bir o kadar kolaydır. Yetersiz ekipman ve kaliteden ödün verirseniz şayet bu konuda geri planda kalırsınız.
 
Kısacası Blogger bir web sayfası
üzerinden sadece metinsel olaylara yer verirken, vLogger ise bunu
görselleştirerek video oynatıcı sitelerde yayınlama imkanı sunar.
Paylaş:
Ayrıca bkz :  Türk kahvesi nasıl yapılır?Bol köpüklü yapım tarifi