Nefesinizin taze kokması ve diş etlerinizin sağlıklı tutulması çok zor değil.Ağzınızı temiz ve nefesiniz ferah olması için yapılabilecek basit adımlar. Ağız kokusundan kurtulmak için evde yapabileceğiniz dokuz yol.
İçindekiler
- Ağız kokusundan kurtulmanın yolları
- 1.Dişlerinizi daha sık fırçalayın ve diş ipi kullanın
- 2.Gargara Yapın ( Ağzınızı Çalkalayın)
- 3.Dilinizi için Kazıyıcı Kullanın veya Fırçalayın
- 4.Kötü kokmaya neden olan yiyeceklerden kaçının
- 5.Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durun
- 6.Yemeklerden sonra şekersiz sakız çiğneyin
- 7. Diş etlerinizi sağlıklı tutun.
- 8. Ağzınızı Kuru Kalmasın
- 9. Doktorunuza görünün.
Ağız kokusundan kurtulmanın yolları
1.Dişlerinizi daha sık fırçalayın ve diş ipi kullanın
Dişlerinize yapışan birikim plakları, nefesinizin kötü kokmasına neden olan bakterileri toplar. Ağzınızda birikmiş olan yiyecek birikintileri ağız kokusuna neden olmaktadır. Dişlerinizi günde en az iki defa fırçalayın ve diş ipi kullanın. Nefesiniz ile ilgili gelişmeler olmazsa bu sıklığı artırın. Sert fırçalamalar dişleriniz için sıkıntıya neden olabilir. Diş etlerinizi çeker ve dişleriniz çürür
2.Gargara Yapın ( Ağzınızı Çalkalayın)
Nefesizin taze ve ferah kokmasının yanı sıra gargara, bakterilerden kurtularak ekstra koruma sağlar. Farklı bir tat dişleriniz ve sizin için iyi hissetmenizi sağlayabilir. Ancak seçtiğiniz gargaraların nefes tazeliği sağladığından ve neden olan mikropları öldürdüğünden emin olun . Sadece kokuyu geçici olarak kapatma. Her gün iyi bir gargara yapın ve kaynağında kötü bir nefes alın .
3.Dilinizi için Kazıyıcı Kullanın veya Fırçalayın
Ağı Kokusu için dil kazıyıcı kullanın |
Dişlerinizde olduğu gibi diliniz üzerinde de bakteriler bir toplanma yapabilir. Onlardan kurtulmak için dilinizi fırçalamayı deneyebilirsiniz. Eğer diş fırçanız dilin arkasına ulaşmayacak kadar büyükse bunun yerine diliniz için kazıyıcı kullanabilirsiniz.
4.Kötü kokmaya neden olan yiyeceklerden kaçının
Soğan ve sarımsak gibi yiyecekler çok kötü kokar. Dişlerinizi fırçalasanızda bunların kokusu kolay kolay geçmez.Uzmanlar kötü kokularına neden olan maddelerin kan dolaşımınıza yol açtığını ve onları soluduğunuzda akciğerlerinize gittiğini söylüyor.
5.Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durun
Sigara ve tütün ürünleri diş etlerinize zarar verir. Dişlerinizin sararmasına neden olur.
6.Yemeklerden sonra şekersiz sakız çiğneyin
Yemeklerden sonra aldığınız naneli sakızlar içinde şeker olduğundan dolayı dişleriniz için kötü ve yıpratıcıdır. Bunlar yerine şekersiz sakız çiğnemeyi deneyin.
7. Diş etlerinizi sağlıklı tutun.
Ağı Kokusu için diş etlerinizi temiz tutun |
Diş eti hastalığı kötü nefese neden olur. Bakteriler dişlerin altındaki ceplerde toplanır ve bu koku oluşturur.
8. Ağzınızı Kuru Kalmasın
Yeterince tükürük yapmazsanız diş çürümesi ve kötü nefes alabilirsiniz . Ağzınız kuru ise, gün boyunca bol miktarda su için.
9. Doktorunuza görünün.
En iyi çabalarınıza rağmen ağız kokunuz devam ederse, doktorunuzla randevu alın. Sorunlarınızın tıbbi bir durumla ilgili olup olmadığını kontrol edecek.