Şekilli nick yazma: Şekilli harfler ve semboller

Şekilli nick yazma: Şekilli harfler ve semboller 1

Şekilli nick sahibi olmak bazen zor durumlar yaşatabilir.Genellikle reklamlarda veya marka amblemlerinde gördüğümüz yazılar, normal klavye harflerinden daha çarpıcı ve göz alıcı sembollerden oluşur. Ancak her medya tarayıcısı bu harf veya sembolleri desteklemez. Şekilli harfler ve semboller herhangi bir görüntü bozukluğu yaratmadan kendinize özgü nick yani, kullanıcı adı, metin yazıları hazırlamanızı sağlar. Bu nedenle içeriğimizde söz konusu bu harf ve sembollerle yazı yazma tekniklerine değineceğiz. 

Şekilli yazı yazma nedir?

Günümüzde teknolojinin gelişimi, telefon kullanımını da bir hayli artırmıştır. Ancak telefonlar her ne kadar yaygınlaşsalar da bizlere kısıtlı sayıda imkanlar sunar. Bu kısıtlamalara belirli klavye formatları da dahildir. Bu sebepten dolayı bizler mesaj yazmak istediğimizde belirli kalıpların dışına çıkamıyor ve kendi stilimize uygun şekilli yazılar yazamıyoruz. Ancak sanal dünyanın sağladığı imkanlar sayesinde şekilli harfler ve semboller ile nick yazma, mesaj yazma gibi işlemler uygulamak mümkündür. 

Şekilli yazı yazma, kendi tarzına uygun seçeneklerden birini kullanarak ismini, istediğin bir kelimeyi veya herhangi bir şeyi şekilli harfler veya semboller aracılığıyla yazmaktır. Günümüzde birçok uygulama bu işlevi gerçekleştirmektedir. Bunun için hem telefon, tablet hem de bilgisayar kullanmak mümkündür. Hatta kullanıcılar isterse kendilerine özgü harf veya sembol de tasarlayabilir. Hem Windows hem de telefon işletmelerinde 100’ün üzerinde yazma stili ve şekilli harfler bulunur. Böylece size en çok hitap eden stili belirleyebilir veya kendi stilinizi yaratabilirsiniz. 

Ayrıca bkz :  Bocce oyunu nedir?Bocce nasıl oynanır

Online süslü metin nasıl yazılır?

Nickinizle birlikte metinleri de daha dikkat çekici yazmak ve estetik bir görünüm kazandırmak istiyorsanız online şekilli harfler ve semboller yardımınıza koşar. Süslü yazı yazma teknikleri oldukça basit ve kullanışlıdır. Bunun için tek yapmanız gereken size uygun bir yazı stili seçmek ve yazmak olacaktır. Her harfe göre farklı süslemeler sunan bu harf tekniği sayesinde yazılarınıza daha marjinal bir görünüm kazandırabilirsiniz. Hem geleneksel hem dini hem de modern yazı stilleri ile stilinizi farklı sosyal medya hesaplarınızda da yansıtabilirsiniz. 

Süslü metin ve nick oluşturmak için Text Decoration ( Metin süsleme) sitesini kullanabilirsiniz

Coolsymbol.com Süslü metin yazma sitesi

Site kullanımı basit ve sadedir. Yapmanız gereken  Input text kısmına istediğiniz metni yazıyorsunuz.Fancy Text Styles açılır menüden veya Text decorations kısmından dilediğiniz şekli seçerek üst kısımda metninizin şekilli halini görebilirsiniz. Tek yapmanız gereken copy demeniz ve kopyaladıktan sonra dilediğiniz yere yapıştırın.

Coolsymbol.com Süslü metin yazma sitesi

Şekilli harf ve semboller nerede kullanılır?

Şekilli harfler sosyal medya hesaplarında veya oyunlarda kullanılabilir. Sosyal medyada özellikle nick yazmak isteyenler için ideal bir yöntem olacaktır. Aynı zamanda oyunlarda da kendi kullanıcı adınızı daha havalı yapmak istiyorsanız şekilli nick yazabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz kadar özel karakter arasından seçim yapma şansınız olur. Şekilli harfler, farklı dillerden sembolleri ve harfleri de kapsamaktadır. Böylece istediğiniz dilin alfabesine uygun kullanıcı adı oluşturabilirsiniz. 

Sosyal medyada şekilli harf ve semboller nasıl kullanılır?

Son dönemlerin popüler uygulamalarından olan Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp ve diğer sosyal medya mecralarında da şekilli harf ve sembollerle nick oluşturmak mümkündür. Söz konusu sosyal medya profillerine hem metin eklemesi yapmak hem de paylaşılan fotoğrafları daha etkili kılmak için şekilli harflerden yararlanmak mümkündür. Böylece hesaplarınızı daha zengin bir hale getirebilir ve ton, ışık ve renk ayarları ile farklı görünümler katabilirsiniz. 

Ayrıca bkz :  Reyting kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Anlatılmak istenene daha fazla vurgu yapmak adına değişik yazı şekillerini metin içlerinde de eklemek mümkündür. Yani sadece nick değil, metin yazılarında da şekilli harf ve semboller kullanılabilir. Kopyalama veya ayar seçimleri ile yapabileceğiniz bu işlem sayesinde yazı tipinin, rengi veya diğer ayarları belirleyebilir ve kendi farkınızı ortaya koyabilirsiniz. 

Şekilli nick yazma sitesi ve siteleri

Pubg veya birçok farklı oyunda şekilli nickname kullanmak isteyenler cool olan harflerle ve semboller ile yazabilirler.

Yapmanız gereken sadece nickinizi veya isminizi yazmanızdır.Biraz önce yukarıda belirttiğimiz site olan CoolSymbol.com sitesi üzerinden birçok farklı şekilde nick oluşturabilirsiniz.

Coolsymbol.com şekilli nick üretme sitesi

Üst kısımda bulunan boşlukta İnput Your Text Here kısmına kendi nick veya isminizi yazın. Değişimleri hemen görün. Beğendiğinizi sağ kısımda bulunna Copy tıklayarak alın.

Coolsymbol.com şekilli nick üretme sitesi

Popüler şekiller ve harfler

 ♥ ღ ❥ ℳ Ⓐ ℒ ۵ ❁ ❀ ℰ ⋆ ℬ Ⓔ ❦ ℯ ↬ ℛ ℐ ➳ ✰ ℱ ℴ ❝ » ᴬ Ⓘ Ⓛ ✧  Ⓢ ❞ ༄ ↳ Ⓡ ™ 【 Ⓝ ℋ ♛ ☾ ✿ ⚘ ★ 】 → ➵ ❤️ ? ? ⚔️ ? ? ? ? ? ?️‍? ? ? ? ? ✨ ? ✔️ ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ❣️ ? ? ? ? ☕️ ? ⚜️ ? ? ⚠️ ?

Şekilli kalp sembolleri

♥ ♡ ❤ ❥ ❣ ❦ ❧ დ ღ 5 ლ ও ლ ❤️️ ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ❣️ ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Müzik şekilleri

♩ ♪ ♫ ♬♭ ♮ ♯ ° ø ؂ ≠ ≭

Paylaş: