Evde kilo verme kolay yolları – Evde zayıflama yolları

Evde Kilo Vermenin Yolları

Zayıflamaya karar vermeniz halinde ilk olarak buna inanmalı ve kararlı olmalısınız. Evde kilo vermenin yolları ile kendi alanınızda, özgür bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Ancak yine de evde zayıflama yöntemlerinde bir diyetisyenin dediklerine kulak vermeli ve uymalısınız.

Aşırı kilolar herkesi rahatsız eden bir durumdur. Kilolu olmak görüntü açısından herhangi bir estetik kaygı oluşturmamakla birlikte sağlık açısından oldukça zararlıdır. Bu nedenle zayıflamak isteyen kişiler için farklı birçok zayıflama yöntemleri sunulmuştur. Ancak bu zayıflama yöntemleri herkes üzerinde etkili olmamaktadır.

Fit bir vücuda sahip olmayı herkes ister. Aynaya bakıldığında kendini daha fazla sevmek ve vücudunuzla barışık olmak kendinize vereceğiniz ilk hediyedir. Kilolu da olsanız zayıf da olsanız kendinizde değişiklik yapmak istediğinizde ilk olarak kendinizle barışık olmanız gerekmektedir. Evde kilo vermenin yolları ile kendinizi yormadan rahat bir şekilde kendinizde değişim başlatabilirsiniz.

Evde hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler

Her şeyin başlangıcı spor

Evde Kilo Vermenin Yolları

Kilo verme sürecine girmeniz halinde spor yapmak sizlere her açıdan yardımcı olacaktır. Özellikle diyet ve sporu bir arada götürmeniz halinde kilo verdiğinizde vücudunuzda sarkma olmadan daha fit bir görünüm olacaktır. Sarkma genelde aşırı kilolu kişilerin bir anda kilo vermesiyle oluşan bir durumdur. Yavaş yavaş kilo verenlerde ve bu dönemde spor yapan kişilerde sarkma herhangi bir şekilde gözlemlenmez.

Kahvaltıyı atlamayın

Evde Kilo Vermenin Yolları

Evde kilo vermenin yolları kapsamında en önemli öğün kahvaltıdır. Ancak kahvaltıyı dengeli ve iyi yapmanız gerekmektedir. Tok tutması adına kahvaltınız içerisine yumurta eklemeniz önemlidir. Yumurta, ilerleyen 36 saatte daha az kalori alınmasını sağlar. Yumurta genel yapısı itibari ile daha fazla yağ yakımı sağlar. Kahvaltınıza aynı zamanda peynir ve sebze eklemeyi de unutmamalısınız. Ancak peynir tüketiminde az ve yağsız peynir tüketimi daha iyi olacaktır.

Ayrıca bkz :  Aralıklı oruç diyeti nedir nasıl yapılır?

Yemeklerden önce su

Yemek yemeye başlamadan önce kendinizi daha az yemeye alıştırmak ve kilo vermenize yardımcı olması için yemeklerden önce su için. Su doğal olarak bir insan vücuduna birçok yarar sağlar. Aynı zamanda yemeklerden önce su içildiğinde metabolizmayı hızlandırır ve kalori yakmanıza sebep olur. Metabolizmanın hızlanmasıyla birlikte su iştahınızı bir miktar kapatarak yemeklerde daha az kalori almanızı sağlayacaktır.

Yağ yakımı için yeşil çay

Yeşilçay
Yeşilçay

Evde kilo vermenin yolları içerisinde yeşil çayın önemi büyüktür. Faydaları pek bilinmese de yeşil çay kullanımı yağ yakımı konusunda etkili bir çaydır. Bitkilerden oluşması nedeniyle de sağlıklı bir içecek olan yeşil çay içerisinde az miktarda bir kafein vardır.

Yeşil çay Evde kilo vermenin yolları kapsamında iyi bir içecektir. İçerisinde yer alan kateşin, güçlü bir antioksidandır. Bu antioksidan yağ yakımını artırır ve kilo vermenizde sizlere yardımcı olur. Aynı zamanda vücudunuzu dinlendirmek için de yeşil çay birebirdir.

Az yağlı ve baharatlı yiyecekleri tercih edin

Yemeklerde baharat kullanımı yemeğe ayrı bir tat vermesiyle birlikte kişilerin kilo vermesinde de yardımcı olmaktadır. Yiyeceklerinizi zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı ile yapmalı ve bu yemekleri baharat kullanarak yapmanız yağ yakımında sizlere yardımcı olacaktır. Baharatlı yiyecekler yapısı gereği fazlasıyla susatan yiyeceklerdir. Bu nedenle baharatlı yiyecekleri tercih etmenizdeki bir diğer nedende budur. Evde kilo vermenin yolları ile baharatlı yiyecekler sizlerde daha fazla su içme isteği oluşturacak ve suyu fazla içmeni halinde daha tok hissedeceksiniz.

Meyve ve sebzeler en iyi dost

meyveler
Meyve

Evde kilo vermenin yolları içerisinde sebze ve meyveler her zaman ilk sırada yer almaktadır. Sebzelerin yapısı gereği içerisindeki lifli yapısı ve içerdiği proteinlerle sizlere bu süreçte sağlıklı bir kalori kaynağı olacaktır. Meyvelerde içerdikleri vitaminler ve doğal şeker ile şeker ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Paylaş:

Yorum var

  1. Merhabalar,

    Öncelikle emeğinize sağlık. Birçoğumuz virüse karşı tedbir amaçlı evlerde olduğumuz şu günlerde yediklerimize, içtiklerimize dikkat etmezsek kilo alabiliriz. Bu nedenle hem beslenmemize dikkat ederek hem de düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolü yapabiliriz. Sağlıklı beslenme tüyolarından oluşan yazımı izniniz olursa okumanız için ben de sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/saglikli-beslenme-tuyolari/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

Comments are closed.