İyengar Yoga nedir

İyengar Yoga nedir 1
İyengar yoga, mükemmelleştirme şekline çok önem veren ve her yaş ya da zindelik seviyesindeki insanlar için tasarlanmış popüler bir Hatha yoga şeklidir. Her şey için özgür bir yoga tarzına alışkın olabilirsiniz, ancak bunu Iyengar yoga dersinde beklemeyin. Sınıf boyunca tekniğin sık, aktif düzeltme için hazırlanın.
 
İyengar yoga Hindistan’da BKS İyengar tarafından kuruldu ve 1970’lerde batıda popüler oldu. Ashtanga veya Vinyasa Flow’un yoga tarzlarından daha az yoğun. Sınıflar yavaş, kasıtlı bir tempo izler ve vücuda düzgün uyum sağlamaya ve iyileşmeye odaklanır. Bu nedenle, yaralananlar, yaşlılar veya omurga kaygıları olanlar tarafından alınabilir.
 
Odada fitness her seviyede ele almak için, Iyengar öğretmenleri yoga duruş (modifiye asanas öğrenciler doğru formu ile poz derinliklerine düşmesine müsaade – bloklar, yükseltileri, battaniye, ve kayışlar olarak – sahne kullanımı ile bireysel öğrenciler için) . İyengar öğrencileri poz vermek için zamanlarını ayırır ve iyileştirici yararlarını en üst düzeye çıkarmak için birkaç nefes alır. Iyengar yoga’da öğretilen ve çoğu sahne ile değiştirilen yaklaşık 200 pozvardır. Ayrıca bir meditasyon bileşeninin yanı sıra 14 nefes tekniği vardır .

İyengar Yoga’da Hangi Malzemeler Kullanılır?

İyengar Yoga Poses
İyengar Yoga Poses
 
Iyengar yoga’yı diğer yoga türlerinden ayıran şey, uygun formu teşvik etmek için kullanılan çok çeşitli fiziksel donanım ve araçlardır. Dikmeler kayışları, blokları, sandalyeleri ve battaniyeleri içerir ve vücudunuzu pozun tam konumuna getirmenize yardımcı olmak için dahil edilmiştir.
 
Kayış gibi bazı aksesuarlar, vücudu kısıtlar ve bacaklarınızın yana düşmesini önlemenize yardımcı olur. Destekler, bloklar ve battaniyeler gibi diğer malzemeler, vücudun belirli kısımlarının yükseltilmesine yardımcı olur, böylece doğru hizalamayı elde edebilirsiniz.
 
İyengar Yoga Poses
İyengar Yoga Poses
Kesin uyum, asanalarında mükemmellik elde etmeye çalışan insanlar için harikadır, ancak teknikle ilgilenmeyenler için bile pratik sonuçları vardır. Iyengar’daki öğrencilerin birçoğu, bu yoga biçiminin, uygun uyum odaklanmasından dolayı vücutlarındaki ağrı ve acıları azalttığını bildirdi. Dahası, asanalarınızı geliştirmek için eğitim alırken, muhtemelen günlük duruşunuzun iyileşeceğini göreceksiniz.
 

BKS İyengar Kimdi?

Bellur Krishnamachar Sundararaja (BKS) Iyengar , 14 Aralık 1918’de doğdu ve Hindistan’daki fakir bir köyde büyüdü. 13 çocuktan biriydi ve sıtma, tifo ve tüberküloz krizleri nedeniyle devam eden sağlık sorunları yaşıyordu. 15 yaşında, sağlığını büyük ölçüde geliştiren bir yoga uygulamasına başladı.
 
Diğer yogalar kadar güçlü olmadığı için, hizalamasını arttırmak ve pozu tutma yeteneğini geliştirmek için materyalleri kullandı. Sahne kullanımı, daha fazla insanın yoga yapmasına izin verdiğinden, sağlıkları ve esneklikleri ne olursa olsun, Iyengar’dan 18 yaşından itibaren Hindistan’da 18 yaşından itibaren ders vermeye başlaması istendi. Onun eşsiz yoga tarzı daha sonra Iyengar Yoga olarak bilinir ve bu sayede yoga herkese erişilebilir hale gelir.
 
İyengar , 2014 yılında 95 yaşında vefat etti. 90’lı yaşlarında her gün üç saat asana uygulaması ve bir saat boyunca nefes alıp vermediği söylendi.
 
Bugün, Iyengar yoga sistemi, asanalarının şeklini geliştirmek isteyen herkes için mükemmeldir. Dengeyi arttırmayı veya duruşunuzu iyileştirmeyi hedefliyor olabilirsiniz. Veya, özellikle hastalık veya yaralanma sonrası, uygulama yavaş bir hızda hareket ettiğinden, mobiliteyi ve esnekliği arttırmanın bir yolunu arıyor olabilirsiniz.
 
Paylaş:
Ayrıca bkz :  Cinsel ilişki (seks) pozisyonları: En iyi 10 seks pozisyonu