2019 Türkiye’de en çok izlenen ve hasılat yapan filmler

2019 Türkiye'de en çok izlenen ve hasılat yapan filmler 1

İçindekiler

Müslüm

Türkiye'de En Çok İzlenen ve Hasılat Yapan Filmler
Müslüm Filmi
Türkiye
Toplam (28 Hafta)
6.476.893 seyirci
84.573.471,02 TL hasılat
 
Arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses‘in hayat hikayesini beyazperdeye taşıyan Müslüm filminin yönetmenliğini Ketche ve Can Ulkay üstleniyor. Senaryosunu Hakan Günday’ın kaleme aldığı filmde Müslüm Gürses’i Timuçin Esen, eşi Muhterem Nur‘u ise Zerrin Tekindor canlandırıyor.
 
 
Müslüm Gürses ve Muhterem Nur‘un hayatını anlatan film; çocuk yaşta, tesadüfen girdiği Adana Halkevi’nde bağlama ustası Limoncu Ali’yle tanışan Müslüm Gürses, kendisinden hem müzik bilgisi hem de ilerleyen yaşlarında sık sık hatırlayacağı çok önemli hayat dersleri alır. Limoncu Ali, bir öğretmen olmasının ötesinde çocuk Müslüm‘e şefkat gösterir, bir nevi babalık yapar.
Organize İşler Sazan Sarmalı
Organize İşler Sazan Sarmalı
Organize İşler Sazan sarmalı
Ayrıca bkz :  Kolajen nedir? Ne işe yarar

 

Toplam (10 Hafta)
3.537.429 seyirci
54.842.530,00 TL hasılat
 
Yılmaz Erdoğan yönetmenliğinde Organize İşler: Sazan Sarmalı, Organize İşler’in üzerinden 12 yıl gibi bir süre geçen bu devam filminde, kızı Nazlı’nın dolandırılmasıyla hareket geçen Asım Noyan ile ekibinin, kurdukları sahtekârlık düzenini döndürmeye devam etmesini konu ediniyor.
 
İstanbul şehrinde Organize İşler tam gaz devam etmektedir. Sazanlar yem peşinde, oltalar Asım Noyan ve ekibinin elinde, daha büyük balıklar ise bu ekibin peşindedir. Dönen dolaplar içinde saflar, temizler, kirliler iç içedir. Ve bu sefer darbe hiç beklenmedik yerden gelir: Asım’ın biricik kızı Nazlı dolandırılır. Dolandırıcılar kralının kızı dolandırılır ise ne olur? Nazlı babasını organize işlerden caydırmak isterken, kendisi mi sazan sarmalına takılmıştır? Gerçeğin tipi bozuk olduğunda, insanlara yakışıklı yalanlar mı lazım olur?

Bizim İçin Şampiyon

Bizim için Şampiyon
Bizim için Şampiyon
Türkiye
Toplam (15 Hafta)
2.566.826 seyirci
34.135.465,00 TL hasılat
Ahmet Katıksız’ın yönettiği Bizim İçin Şampiyon, Türkiye atçılığının en önemli figürlerinden biri olan jokey Halis Karataş ile ünlü jokeyin çıkış yaptığı yarış atı olan ve bir dönem at yarışına ilgi duymayan insanların bile adını bildiği Bold Pilot’ın hikâyesini anlatıyor.
 
İstanbul’a iyi bir jokey olmak için gelen Halis Karataş’ın bu hayalini gerçekleştirme serüveni, Bold Pilot’la tanışmasıyla başlar. Ama bu yolculuğun sonunda ortaya çıkan tablo, Halis’in beklentisinin çok üstündedir: ikisi de efsane olmuşlardır. Yola, ikisinin de çok sevdiği birini, Begüm’ü, hayata bağlamak amacıyla çıkarlar; ama beklemedikleri bir şey olur: Koca bir topluma umut olurlar. 1990’ların ortaları. Türkiye’nin siyasal kararsızlık, enflasyon ve umutsuzlukla bunaldığı yıllar. Umutların neredeyse tükendiği o yıllarda halk katıldığı tüm yarışları en sondan gelerek kazanmayı başaran bu ata ve jokeyine yürekten bağlanır. Çünkü o insanlar kendilerini yarışın son metrelerinde bu ikilinin bulunduğu yerde hissederler: En geride. Ama bu kazanmayacakları anlamına gelmez. Çünkü yarış bitiş çizgisinde bitmektedir ve o çizgiyi ilk geçen Bold Pilot ve üstündeki Halis Karataş’tır.
 

Avengers: Endgame 

Avengers: Endgame
Avengers: Endgame 
Türkiye
Toplam (7 Hafta,3 Gün)
2.478.237 seyirci
44.822.558,00 TL hasılat
Ayrıca bkz :  Abel ödülü nedir ? Kimlere verilir
Infinity War‘la korkunç titan Thanos amacına ulaşmış ve evrenin yarısını yok etmişti. Russo Kardeşler’in yeniden yönetmen koltuğunda oturduğu Avengers: Endgame’de evrenin sevilen kahramanları Captain Marvel’ı da yanlarına alarak her şeyleri pahasına Thanos’a karşı mücadeleyi sürdürecekler.
 

Hedefim Sensin 

Hedefim Sensin
Hedefim Sensin
Türkiye
Toplam (10 Hafta)
1.892.531 seyirci
25.077.329,00 TL hasılat

Mesleği çiğköftecilik olan Zekeriya’nın iki mafya arasında büyük bir husumete sebep olması ve mafya arasındaki çatışmanın akabinde adaya kaçmasıyla burada yaşadığı hem aşk hem de tehlike dolu macerayı konu edinen Hedefim Sensin’in ana karakteri Zekeriya’ya Ata Demirer hayat verirken filmin yönetmen koltuğunda Kıvanç Baruönü oturuyor.

Zekeriya Taştan, hayatını İstanbul sokaklarında çiğ köfte satarak kazanmaktadır. “Bülbülün çilesi dilindendir” misali, Zekeriya da bir gün yanlış yerde, yanlış zamanda öter. Böylece İstanbul’u terk etmek zorunda kalır. İlk defa ayak bastığı Gökçeada da sadece Zekeriya’nın hayatı değişmekle kalmaz, Hafize’nin, Leyla’nın ve Yarım Hasan’ın da hayatı da tamamıyla değişir; yani artık kaderin hedefinde kahramanlarımız vardır.

Rafadan Tayfa Dehliz Macerası 

Rafadan Tayfa Dehliz Macerası
Rafadan Tayfa Dehliz Macerası
Türkiye
Toplam (31 Hafta)
1.802.339 seyirci
20.455.470,52 TL hasılat
Rafadan Tayfa Dehliz Macerası, yıkım tehlikesindeki mahallelerini kurtarmak için mücadeleye girişen Rafadan Tayfa ekibinin maceralarını anlatıyor.
Bir inşaat firması mahalledeki evlerin sağlam olup olmadıklarına dair rapor çıkarmak için binaları incelemektedir. Ortada henüz bir netice yokken bile oldukça eski olan bu evlerin yıkılacağı söylentisi de mahalleli arasında hızla yayılmış, paniğe yol açmıştır.
 
Hafızasına pek de güvenilmeyen Kuşçu Baba’nın tarihi değerinden dolayı mahalleye dokunulamayacağını söylemesi mahalleli tarafından ciddiye alınmamış, bir tek Rafadan Tayfa’nın dikkatini çekmiştir.
 
Çocuklar Kuşçu Baba’nın kütüphanesinde bu tarihi değerin ne olduğunu öğrenirler; İstanbul’un en eski dehlizlerinden bir tanesi mahallenin altından geçmektedir. Geriye yapılacak tek bir şey kalmıştır, bu dehlizi keşfetmek ve mahalleyi kurtarmak…

Can Dostlar 

Can Dostlar
Can Dostlar 
Türkiye
Toplam (9 Hafta,3 Gün)
1.216.850 seyirci
15.731.415,00 TL hasılat

Bizim Köyün Şarkısı’nın yönetmeni Tuğçe Soysop ve oyuncu ekibinin yeni filmi Can Dostlar, parklarını Kötü Kazım’ın elinden almak için bir araya gelen mahalleli bir grup çocuğun hikâyesini anlatıyor.

Sürekli telefonlarıyla oynayan çocuklar artık sokakta oynamayı unutmuş gibilerdir. Mahalleye yeni gelenlerin de ısrarıyla, çocuklar bu gidişata son vermek için yeniden parkta oynamaya karar verir. Ama bir sorun vardır: parkın bitişiğindeki evde oturan Kötü Kazım. Parka gelen herkesi korkutan Kötü Kazım’ın kimsenin bilmediği sırrı nedir? Çocuklar bir olup parkı Kazım’dan geri alabilecek midir?

Aquaman 

 
Aquaman
Aquaman 
Ayrıca bkz :  Panseksüel nedir ? Panseksüel kime denir?
Türkiye
Toplam (9 Hafta)
1.100.763 seyirci
17.398.120,00 TL hasılat

Justice League sonrasında yaşananlardan yola çıkan solo Aquaman filminde Jason Momoa; John Curry, namıdiğer Aquaman‘a hayat vermeye devam ederken film, kahramanın gelen tehditler karşısında yurdu Atlantis’i savunmak için girdiği amansız mücadeleyi konu ediniyor.

Yarı insan yarı Atlantisli Arthur Curry‘nin gelen tehditler karşısında yurdu Atlantis’i savunmak için girdiği amansız mücadeleyi ve bu mücadele sırasında gerçekte kim olduğunu keşfetmeye ve doğuştan kazandığı kral sıfatına layık olmaya çabalamasını anlatıyor.

Captain Marvel 

Captain Marvel
Captain Marvel 
Türkiye
Toplam (31 Hafta)
1.802.339 seyirci
20.455.470,52 TL hasılat
Brie Larson’ın Carol Denver yani namıdiğer Captain Marvel’a hayat verdiği Captain Marvel filmi, 90’ların ortasında dünyanın iki farklı uzaylı ırkının galaktik savaşı ortasında kaldığı zamanda karakterin kendi geçmişini ve kim olduğunu keşfederek evrenin en güçlü kahramanlarından birine dönüşme hikâyesini ele alıyor.
 
1990’lı yıllarda geçen hikâyede, iki uzay ırkı arasındaki bir savaş dünyaya kadar ulaşırken evrenin en güçlü kahramanlarından biri haline gelen Carol Danvers küçük bir müttefik grubunu ve kendisini bir girdabın ortasında bulur.

Çiçero

Çiçero
Çiçero
Türkiye
Toplam (13 Hafta)
934.063 seyirci
11.000.084,09 TL hasılat
Serdar Akar‘ın yönetip Erdal Beşikçioğlu‘nun başrolünde yer aldığı Çiçero, 2. Dünya Savaşı sırasında Çiçero kod adıyla bilinen casus Elyesa Bazna’nın hikâyesini konu ediniyor.
 
İlyas Bazna, 2. Dünya Savaşı sırasında Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olarak çalışmaktadır. İçeriden birçok bilgiye ulaşabilen Bazna, Almanlar için casusluk yapmaya başlar ve kendisine “Çiçero” kod adı verilir. İlyas Bazna savaşın seyrini değiştirmesine rağmen T4 uygulamasıyla engellilerin gaz odalarına gitmelerine, iğneyle uyutulmalarına engel olamaz. Çiçero, İlyas Bazna’nın savaştaki etkisini ve savaş sonrası yaşadıklarını anlatıyor.
 
* Kaynak:https://boxofficeturkiye.com/yillik/?yilop=tum&yil=2019&sirala=tts&sayfa=1
Paylaş: